Зверска катастрофа край Говедаре с 5 жертви (допълнена)

0

Жертвите в тежката катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик вече са пет.

В областната болница в Пазарджик е починала 66-годишна жена, ранена в мелето.Тя бе приета в тежко състояние заедно с 29-годишна жена и 48-годишен мъж. Те също са в тежко състояние, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал в района между селата Мало Конаре и Говедаре. По първоначални данни два автомобила са се сблъскали челно.

Говорителят на Областната дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов информира, че при пътния инцидент са починали водачите на двата автомобила и двама техни спътници.

Единият шофьор е на 44 г. от Пловдив, а другият- на 64 г. от първомайското село Драгойново. Починали са още мъж на 71 г. и жена на 52 г.

Една от водещите причини за тежката катастрофа, станала вчера на пътя Пловдив-Пазарджик, е неправилно изпреварване и движение с изключително висока скорост. По информация на bTV от разследващите на мястото на тежката катастрофа няма никакъв спирачен път. 

Двете коли са се ударили с поне 100 км в час, като при сблъсъка едната се е качила на мантинелата и е изхвърчала. Честа причина за катастрофите в този участък са, че пътят е нов и шофьорите карат с много висока скорост.

МВР обобщава, че при шест тежки пътни инциденти през последното денонощие у нас жертвите са общо пет, а девет са ранените. В София четирима са пострадали в три тежки катастрофи, загинали в столицата няма. 

От началото на месеца жертвите на „войната на пътя“ са дванадесет, ранени са 218 души, тежките пътнотранспортни произшествия са общо 165. От началото на годината 82-ма души са загинали в катастрофи, ранените са 1322-ма. За същия период на 2022 г. жертвите на пътя са били с трима по-малко.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.