Знаковите убийства на прехода: 20 г. след покушението срещу кума на Главния щерката му роди внучка! (СНИМКИ)

0

Висаджийският бос Румен Маринов – Нарциса бе застрелян в гръб преди 20 години. Знаковата фигура от ъндърграунда днес се помни единствено от най-близките си хора. Любимата му дъщеря Марта, която тогава е едва 4-годишна, вече има 3-годишна дъщеря. Младата жена живее със сина на алкохолния бос Миню Стайков.

23-годишната Марта Маринова почти не помни баща си, който е един от легендарните фигури в ъндърграунда от 90-те години и съосновател на силовата групировка ВИС. Нарциса е разстрелян в разцвета на силите си – на 40 години.

Устни

Дъщеря му е отгледана от майка си, а семейството очевидно не изпада в бедност след смъртта на боса. Марта завършва престижния Английски колеж с най-висок успех сред връстниците си. Нетипично за дъщеря на ъндърграунд герой, младата дама пише стихове. А от профилите й в социалните мрежи си личи, че не навижда т.нар. „кифли“. Въпреки това тя не е пропуснала да си направи огромни хиалуронови устни. Въпреки че атрактивната й визия не кореспондира с високия й интелект, красивата наследничка на Нарциса не пропуска и чалга партитата. Тъкмо на едно от тях се среща с бъдещия баща на детето й Стайко. Двамата са в обща компания и излизат с младежи, чиито родители също са от кръга на богатите българи. Говори се, че младата жена била много харесана и от бъдещия си проектосвекър Миню Стайков. Алкохолният бос бил очарован от красотата и интелекта на Марта. Не е ясно как би реагирал покойният й баща, който приживе бил много строг, твърдят близки до семейството.

Марта роди дете на Стайко Стайков.
 Марта роди дете на Стайко Стайков.

Лидер

Eдин от лидерите на империята на братя Васил и Георги Илиеви беше убит преди 20 години, като екзекуторите му до днес остават неизвестни. На 27 ноември 2003 г. 40-годишният мъж слиза от лъскавия си „Мерцедес” пред жилищната кооперация на улица „Сребърна” в столичния квартал „Хладилника”. Спокойно тръгва към входа, когато килърите откриват огън. Маринов побягва през градинката към съседния блок на ул. „Христо Ценов”, но убийците го настигат и го ликвидират с изстрели в гърба и последващ контролен в главата. Трупът остава да лежи до паркиран джип. Открива го часове по-късно случаен минувач и подава сигнал в полицията. При първоначалния оглед е установено, че Нарциса е убит с два куршума в гърба и един контролен в главата. В градинката между блоковете е намерен заглушител и 4 – 5 гилзи от 9-милиметров пистолет.

Румен и жена му Биана кумуват на Главния Илиев на сватбата с Мая.
 Румен и жена му Биана кумуват на Главния Илиев на сватбата с Мая.

Версии

Според криминалистите една от версиите е, че убийството е ответен удар във войната между представители на бившите групировки ВИС и СИК. Дни преди разстрела на Румен Маринов в София са убити наследникът на Поли Пантев – Евгени Стефанов – Женята и Николай Зарев – Данкина. Според друга версия кумът на Георги Илиев – Главния, е поръчан от Методи Методиев – Мето Илиенски, който изчезна мистериозно два дни по-късно и години след това официално бе обявен от съда за мъртъв. Слуховете са, че Илиенски бил ликвидиран лично от Главния заради убийството на Нарциса.

Нарциса е убит в гръб и с един контролен в главата.
 Нарциса е убит в гръб и с един контролен в главата.

Борба

Нарциса е роден през 1963 г. Тренира борба до 1990 г., след което се включва в силовите групировки. Той е сред основателите на ВИС заедно с Васил Илиев, Георги Илиев и Николай Цветин. След убийството на Васил Илиев през 1995 г. Румен Маринов става част от новосформираната „ВАИ Холдинг” и съдружник в три фирми с Георги Илиев. Това са „Дерби-94”, „Рик-Г” и „Диамант клуб”. „Дерби” и „Диамант” са за ресторантьорство, вътрешна и външна търговия, туризъм. Първата фирма е ликвидирана през 1997 г. Маринов е бил съдружник и с ливанеца Халид Джорджес Заатар във фирма „Мода”. През този период Нарциса е многократно разпитван от полицията за спекула, игри на щастието и финансови измами. И до днес доказателствата по убийството му се съхраняват в МВР, но няма лица, които да са официално обвинени и осъдени, а давността по разследване на убийството му изтече тази година. Има данни, че предполагаемите физически убийци на Маринов – регистрирани за автокражби – са били ликвидирани няколко месеца след покушението му.

Гробът му в София е добре поддържан.
 Гробът му в София е добре поддържан.
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.