Зловещо! Затворник почина в килията, изяден жив от дървеници

0

Зловеща история отвъд Океана! Мъж е починал в килия в затвора в Атланта, щата Джорджия (САЩ), след като е бил „изяден жив от насекоми и дървеници“, твърди семейството му и техен адвокат.

Лашоун Томпсън е бил задържан за провинение и настанен в психиатричното отделение на окръжния затвор Фултън, след като служителите са преценили, че е психично болен.

Адвокатът на семейството Майкъл Д. Харпър публикува снимки, на които се вижда, че тялото на Томпсън е надупчено от буболечки, предаде Би Би Си, цитирана от Офнюз. Той призовава за разследване и заяви пред репортери, че предстои съдебен процес.

„Г-н Томпсън бе намерен мъртъв в мръсна затворническа килия, след е бил изяден жив от насекоми и дървеници, се казва в изявлението на адв. Харпър. – Затворническата килия, в която е бил настанен г-н Томпсън, не е била подходяща за болно животно. Той не заслужаваше това.“

Според доклада на съдебния лекар на окръг Фултън Томпсън е бил намерен в затворническата си килия на 19 септември – три месеца след ареста му – в безпомощно състояние. Бил е обявен за мъртъв след опитите на полицаи и медици да го реанимират, съобщава USA Today.

Според адв. Харпър твърди записите от затвора показват, че служителите в ареста и медицинският персонал са забелязали, че състоянието на задържания се влошава, но не са направили нищо, за да му окажат помощ или да му помогнат по друг начин, съобщава CBS News.

В доклада на съдебния лекар се казва, че в килията му в психиатричното отделение е имало „тежка зараза от дървеници“, но по тялото му няма ясни следи от травми.

В доклада се посочва, че причината за смъртта е неопределена.

Снимките, публикувани от адвоката, обрисуват болезнена картина – виждат се лице и торс, покрити с буболечки.

Условията в затворническата килия, които се виждат на снимките, са „ужасяващи“, казва пред Би Би Си Майкъл Потър, ентомолог от университета в Кентъки, който специализира в областта на дървениците. „Занимавам се с дървеници от над 20 години. Никога не съм виждал нещо на такова ниво, ако това наистина е това, което виждам.“

Ухапванията от дървеници обикновено не са смъртоносни, но в някои редки случаи, според ентомолога, продължителното излагане на масивна инвазия от дървеници може да причини тежка анемия, която може да бъде смъртоносна, ако не се лекува.

„Дървениците се хранят с кръв и много голям брой дървеници изпиват много големи количества кръв“, казва Потър. В други екстремни случаи, каза г-н Потър, жертвите могат да получат алергична реакция и да изпаднат в анафилактичен шок, който също може да бъде смъртоносен.“

Окръгът започва разследване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.