Зловещо! Младежи пратиха в кома възрастен мъж заради цигара

0

Двама младежи пребиха почти до смърт 67-годишен мъж от димитровградското село Странско. Възрастният човек е бил намерен вчера по обяд на улицата. Настанен е в хасковската болница в кома и с опасност за живота. Според местните хора жестокият побой е заради една цигара, съобщи bgonair.

В неделя по обяд 18-годишният Митко Симеонов открил на улицата в близост до дома му 67-годишния мъж. Филчо Атанасов бил неадекватен и обезобразен.

„Удряли са го в главата, цялата е надута. Извикахме линейката и го закараха в Хасково“, каза кметът на село Странско – Хубен Пончев.

Пострадалият успял да разпознае две момчета, които са на 15 и 18 години, като извършители на побоя. Според хора от селото 18-годишният младеж редовно тормозел Филчо, който имал лека умствена изостаналост. Често влизал в дома му, най-вероятно това станало и в събота срещу неделя, когато мъжът е пребит.

„В едната стая едно шише уиски имаше и две чаши. Те ги взеха за отпечатъци. Изглежда са си пийнали, напушили са се и като им станало драго, решили да го пребият“, обясни кметът Пончев.

„Искал е цигара, но не му е дал, той не е и длъжен, по принцип. Реагирал е пренасилено“, коментира Митко Симеонов.

18-годишният младеж, сочен за извършител на побоя, има и други подобни прояви. Доскоро бил в пробация. Според хората от Странско наказанието било заради побой на възрастен човек. Хората настояват за строга присъда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.