„Журналистът“ Христо Грозев: Прокурори празнуват рождения ден на Сталин

0

В България има прокурори, които са членове на русофилски групи и празнуват рожден ден на Сталин. Това обяви в интервю за Нова представящият се като разследващ журналист куку-руку Христо Грозев, като обеща много скоро да има разкрития.

„Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската система. Това е разследване, което скоро ще пуснем. Говорим за прокурори, разследващи престъпления, свързани с Руската федерация в България. Те са членове на русофилски групи и празнуват рождения ден на Сталин. Повече – много скоро“, заяви в прав текст Грозев.

Той разказа за прокурорите, след като обяви, че в днешното издание на „Шпигел“, за което работи той, излиза обширен репортаж за човека, вербувал сънародниците ни на Острова, които бяха арестувани по обвинение а шпионаж.

Христо Грозев (вляво), Любомир Павлов (зад него) и Огнян Донев (вдясно) при обявяването на сделката за покупка на вестниците „Труд“, „24 часа“, „168 часа“ и още няколко издания от ВАЦ. На заден план са другите двама съдружници Даниел Руц и Карл Хабсбург

„Българите, задържани във Великобритания, и обвинени в шпионаж, са имали много широка задача. Занимавали са се с доста хора, които са врагове на Путин“, каза Грозев, който е един от участниците в схемата с фалита на германската медийна група ВАЦ в България.

Той обяви, че мъжът, който е плащал на задържаните, е австрийският бизнесмен Ян Марсалек. „Това е вторият по чин човек в германска компания, оказала се пирамида“, разкри журналистът. Марсалек е открит от Грозев в Русия през 2020 г. Наемал е много хора – шпиони на свободна практика, които е ръководил.

„Очаквам да излязат имената на още българи заради контактите на Марсалек в България, които за съжаление са и на институционално ниво“, подчерта менте журналистът и веднага след това заговори и за прокурорите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.