Жестокост! Години наред полицай тормозел и пребивал жена си

0

Районната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу полицейския служител А.Н., обвиняем за причиняване на телесна повреда и закани с убийство, извършени при условията на домашно насилие, съобщиха от държавното обвинение.

През 2011 г. мъжът сключил брак. Съпрузите с двете им дъщери живеели в село Ново Делчево, община Сандански.

Мъжът обаче упражнявал системно физическо и психическо насилие спрямо съпругата си. Заради патологична ревност полицаят пребивал жена си, отправял й заплахи и обиди и я душал. 

На 27.07.2020 г. семейството било поставено под задължителна карантина, тъй като съпругата се заразила с COVID-19. Това вбесило съпруга й, който обвинявал за случилото се жената, викал и я обиждал, нанесъл й побой в присъствието на двете им малолетни деца, които плачели.

Пострадалата взела решение да напусне семейното жилище и мъжа си.

На 11.08.2020 г. заедно с дъщерите си тя се преместила в Благоевград. Няколко дни по-късно по време на телефон разговор обвиняемият й се заканил. Изплашена, жената потърсила помощ, като се свързала с фондация „Асоциация Анимус“ и адвокат.

По нейна молба Районният съд в Благоевград й издал заповед за незабавна защита по образувано гражданско дело. Впоследствие била одобрена спогодба за упражняването на родителските права върху децата от тяхната майка, определена месечна издръжка и режим на лични контакти с бащата.

След фактическата им раздяла обвиняемият продължил да упражнява психическо насилие спрямо жената, като отправял към нея обидни думи и различни закани при срещите им във връзка и по повод водените помежду им граждански дела.

На 19.11.2020 г. полицаят имал среща с двете му дъщери пред сградата на Община Благоевград. На нея присъствали и представители на отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград. Обвиняемият отново заплашил жена си, влязъл в конфликт и със социалните работници, отправил закана с убийство спрямо сестра й и свидетелка на срещата им.

След подаден сигнал за случилото се е било образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е била изготвена съдебномедицинска експертиза. Според заключението на вещото лице на пострадалата е била причинена лека телесна повреда.

Предстои делото да продължи в съда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.