Жената на пернишкия прокурор проговори от болницата: Мисля, че сама паднах

0

Не съм жертва на домашно насилие, сама паднах, беше просто битов скандал, каза пред  NOVA съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който вчера беше обвинен за побой над нея.

Биляна Михайлова, която в момента се намира в болница, отрича да е жертва на домашно насилие. Разказва, че среднощният конфликт между нея и съпруга ѝ е обикновен битов скандал.

Часове след ареста на пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой, Стоян Нешев разговаря със съпругата му Биляна, която според обвинението е жертва на домашно насилие. Свързваме се с нея през видеовръзка, тъй като е в болница.

– Как сте, как се чувствате? И къде сте сега?

– Благодаря ви! Добре се чувствам. В момента съм в болница. Оставиха ме под наблюдение за известно време, но нямам някакви оплаквания.

– Виждам синина под окото ви. Тя следствие на какво е?

– Най-вероятно е следствие от удара от падането. Имах някакъв лек оток, който впоследствие премина надолу към окото.

– Но не е от побой тази синина? Така ли да разбирам?

– Не. Не е.

Според Биляна случилото се с мъжа ѝ е семеен скандал. „Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство“, твърди тя.

– А как така се случи, че и полицията и прокуратурата станаха съпричастни към този ваш семеен скандал? 

– Нашата дъщеря беше в банята по това време и след като чула нашия ескалирал спор – се е обадила на 112.

Жената разказва, че не е имало очевидци. „Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и след това паднах и оттам ми е тази травма на главата“, твърди тя.

– Но мъжът ви посягал ли ви е?

– Мъжът ми не ми е посягал и не ме е удрял.

– Вие губила ли сте съзнание?

– Не, може би от силния адреналин, от емоциите, които изпитах по време на този скандал. След това дъщеря ми, когато извика полицията и  дойде линейка  – просто си мислех, че ми се губят някои моменти. Но сега вече осъзнавам какво се е случило и не съм губила съзнание.  Не съм свидетелствала срещу съпруга си. Дадох обяснения, които Ви разказах и на Вас. Казах им, че не си спомням някои неща, за които впоследствие осъзнах, че нямам загуба на памет, и си ги спомних много добре.

– А възможно ли е да не сте свидетелствала срещу него, защото ви е страх?

– Не, категорично не ме е страх.

Проблемите на семейство Михайлови с правосъдието започнаха миналата година, когато синът им Васил стана подсъдим по няколко дела за нанесени телесни повреди и закани с убийства.

– Израснал ли е вашият син в семейство на насилник?

– Не, категорично не е израснал в семейство с насилие.

– Готова ли сте да заживеете пак със съпруга си под един покрив, защото чухме  прокуратурата да казва, че ще му иска постоянен арест, тъй като е опасен за вас?

– Не смятам, че съпругът ми е опасен, за да живеем под един покрив. Мисля, че станалото между нас може да се поправи. Да го разрешим ние между нас, не пред медиите и държавата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.