Жена стана частен обвинител на съпруга си, убил баща й в катастрофа

0

Жена от град Крън, Казанлъшко, се конституира като частен обвинител срещу съпруга си по делото за катастрафа с двама загинали край Пловдив, единият от които е баща й. Величка Шутова стоеше до съпруга си Стойко пред съдебната зала, но вътре застана зад прокурора. Там беше и синът им Стефан, но той отказа да обвинява баща си за фаталния край на дядо си.

На 20 юни 2022 г. 50-годишният Стойко Шутов пътувал с мерцедеса си от Карлово за Пловдив. На седалката до него бил тъстът му Иван Димитров, а отзад – шуреят му Мариян. Шутов шофирал с превишена скорост и когато навлязъл в с. Черноземен, карал със 135 км/час.

Пред него имало няколко коли и товарен автомобил „Ивеко“, който на кръстовище започнал да прави ляв завой. В този момент Шутов решил да изпревари возилата пред себе си и се блъснал в камиона, а после и в паркирана кола. От удара товарният автомобил се наклонил наляво и водачът му Георги Дойков загинал на място. След инцидента тъстът Иван Димитров бил още жив, но по-късно и той починал.

Адвокатът на подсъдимия Ангел Боев поиска съкратено съдебно следствие, при което Шутов да признае фактите, както са описани в обвинителния акт. Съставът, председателстван от съдия Нина Кузманова, обаче върна обвинението на прокуратурата заради неясноти и противоречия. В прокурорския акт не пишело кога точно е починал Иван Димитров, имало разминавания в двете автотехнически експертизи – в едната като причина за катастрофата се посочвала само превишената скорост, а в другата – и неспазване на пътни знаци. Прокуратурата може да протестира връщането на обвинението на проправка.

Стойко Шутов се придвижва с патерици и до днес.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.