Зетят на Тита от групата, погубила 18 бежанци, знаел, че те се задушават?

0

Част от групата 52-ма афганистанци, 18 от които се задушиха в камиона ковчег, открит край Локорско, са имали телефон в тайника и да общували с член на бандата каналджии. Те са казали, че се задушават и има умиращия, смята се, че са общували с Валентин Христов.

Това каза в Софийския градски съд наблюдава щата прокурор по делото Василена Анастасова.

Тя обясни, че е въпрос на експертизи и още информация от трафичните данни, че мигрантите са писали именно на Христов, който е бивш граничар. Мъжът поиска да излезе от ареста, но състав на СГС с председател Иван Коев отказа да го пусне.

Афганистанските мигранти в камиона край Локорско са имали телефон в тайника. Чрез него са информирали човек, че в превозното средство умират хора. Очаква се чрез справки да бъде установено с кого точно са комуникирали.

От прокуратурата съобщиха, че данните за телефона в тайника били събрани при последните разпити на оцелелите мигранти.

Бившият граничен полицай, който е приятел на сестрата на певицата Тита, е един от общо шестимата обвиняеми. Той се изправи пред съда с искане за по-лека мярка.

Според защитата на Христов, той няма отношение към смъртта на мигрантите, няма опасност да се укрие или да извърши престъпление, като изтъкна, че той е направил всичко необходимо, за да бъде върнат от Гърция на територията на България.

Адвокат Ина Лулчева заяви, че няма опасност той да въздейства върху свидетели. Според прокуратурата обаче, има такава опасност, тъй като продължава работата по установяване на допълнителни свидетели, а освобождаването на обвиняемия може да повлияе негативно на хода на разследването.

Съдът остави в ареста Валентин Христов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.