„Зелен рекет“: ТЕЦ-овете в Германия и Франция работят на пълна мощност, а нашите спират?! (ВИДЕА + СНИМКИ)

0

Кадри, заснети от българи в Германия и Франция, взривиха мрежата и се споделят десетки хиляди пъти. На видеата се виждат работещи на пълна пара германски и френски топлоцентрали и облаци пушек, които бълват в небето.

Краткият видеоматериал от Франция е заснет на магистралата край Лион, а този от Германия е до гигантски мини за открит въгледобив, най-вероятно в Рурска област. Хората негодуват заради двойния стандарт, който има по отношение на ТЕЦ-овете в тези две развити европейски държави и към централите, които работят у нас и бяха нарочени за закриване.

„Погледнете в Германия ТЕЦ-овете какво правят, но иначе нашите топлоелектрически централи им били виновни. Нашите много замърсявали, а пък тези били много чисти…

Европейска държава Франция, Лион, град, хич не замърсяват въздуха, а? А в България, че бай Пешо си е запалил печката и му пуши, не може. А погледнете Франция, погледнете.. Браво на французите…“, казват хората, заснели видеата на фона на покъртителни гледки от облаци гъст дим.

Затова и стотици потребители с основание питат това ли е чистият европейски въздух и докога ще се търпи зеленият европейски рекет и неговите „слуги” у нас?

ВИДЕАТА ТУК

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.