Затворили посолството в Тайланд заради тъщата, удушила Пейо Пеев

0

33-годишната Габриела Славова е била кандидат депутат от „Продължаваме промяната“ в бургаската листа през 2021 г.

54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев, е дългогодишен служител на Външно министерство. Тя за първи път привлича вниманието през 2010 г. с грозен скандал. Заради напрежение между посланика Камен Величков и консула Красимира Трифонова външният министър Николай Младенов изпраща проверка, която да установи реалната ситуация в нашата мисия, пише вестник „24 часа“.

Бившият външнополитически съветник на двама български президенти – Желю Желев и Петър Стоянов получава първия ни дипломатически пост в Тайланд през 2008 г. Следват серия от оплаквания от него за употреба на алкохол и жалба от консула Красимира Димитрова до Комисията за защита от дискриминация, че Величков я преследвал сексуално още от идването си.

Според участници в проверката, пратена от Младенов, през цялото време консулката е оказвала натиск, ругаела хората от Външно, че не си вършат качествено работата. Така и не се разбира какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, но с обяснението липса на средства той решава да закрие мисията в Тайланд.

КЗД е обявила свое решение №98 от 16.05.2011 г., с което отхвърля обвиненията в тормоз и дискриминация, отправени срещу посланик Камен Величков, временно управляващия Владислав Спасов и министъра на външните работи Николай Младенов от бившия консул в Тайланд Красимира Трифонова. „След прецизно и изчерпателно обсъждане на събраните в хода на производството писмени доказателства, свидетелски показания и обяснения на страните“ разширеният петчленен състав на КЗД е стигнал до извода, че всички твърдения на жалбоподателката Трифонова срещу К. Величков са „неоснователни и недоказани“.

Оказва се, че преди Величков да отиде в Тайланд Красимира Трифонова се е представяла за посланик и управлявала мисията. Появата му силно я подразнила и тя започнала с постоянни оплаквания срещу него, които завършили с жалбата за сексуален тормоз.

Служители на Външно министерство не можаха да потвърдят дали обвиняемата за убийството все още е дипломат. Неин колега сподели, че на последната традиционна среща в резиденция Бояна на дипломатите ни тя е присъствала. „Изглеждаше странно, като човек с психични проблеми и дори не успях да я позная“, разказа служителят, който я познава от времето ѝ в Тайланд.

Дъщеря ѝ Габриела Славова, която бе обвинена, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, докато майката го душила, също се оказа публична личност, както твърдяха адвокатите. Днес тя е на 33 години, а през 2021 г., едва на 31 тя е кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“. Габриела Петрова Славова е на 12-о място в бургаската листа на партията.

Името ѝ още стои в сайта на бургаската община като завеждащ отдел „Превенции и младежка политика“. Когато постъпва в общината през 2020 г. като младши експерт, тя подава декларация за имущество и интереси в КПКОНПИ. Там пише, че е член на управителните съвети на две организации с нестопанска цел – Сдружение „Възраждане за България“ и Фондация „Антикорупционен институт“. Имала е и фирма „Интербиоресурси“ ЕООД, вече закрита.

През 2016 г. една 26-годишна Габриела Петрова Славова, студентка в СУ и участничка в няколко НПО е пратила становище в Съвета по иновации към президента по темата „Иновативна България през 2030 г. – каква я мечтаете“. Тя обяснява, че „като част от Харвардския курс Микроикономика на конкурентноспособността, желая да допринеса за устойчивото и качествено устойчиво развитие на България- установяването на държавата ни като лидер в нейните уникални ниши“. Харвардския курс в Софийския университет е воден от сегашния лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

В същия курс е бил и бившият депутат от русенската листа на партията Велико Минков, който снощи призна във „Фейсбук“, че е баща на второто дете на Габриела Славова. Точно заради попечителството над него е избухнал скандалът в семейството, заради което тъщата удушила зетя, а съпругата помагала. Минков е завел дело за установяване на бащинството на детето.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.