Затвор за турчин, влизал нелегално у нас с фалшив паспорт

0

Районният съд в Кюстендил наложи ефективно наказание лишаване от свобода за общ срок от една година и шест месеца по отношение на турски гражданин, който се призна за виновен за незаконно преминаване на границата, в условията на продължавано престъпление и за съзнателно ползване на официален документ – паспорт, с невярно съдържание, съобщиха от съда.

Кенан Д. , който е на 41 г., осъждан, се признава за виновен в това, че през периода 18 януари т.г. – 29 април т.г., в условията на продължавано престъпление, е влязъл през границата на страната и е направил опит да излезе през граничните контролно-пропускателни пунктове „Капитан Андреево“ и „Гюешево“, без разрешение на надлежните органи на властта, както и за това, че на 29 април, на ГКПП „Гюешево“, на трасе „Изходящи автобуси“съзнателно се е ползвал с документ с невярно съдържание – паспорт на негово име с невярно записана година на раждане, издаден от Република Босна и Херцеговина, уточниха от съда.

Съдът одобри споразумението, постигнато между Районната прокуратура в Кюстендил и защитата на подсъдимия, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца и „глоба“ в размер на 200 лв. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

От съда припомниха че Кенан Д. е извършил деянията по настоящето дело в изпитателния срок на наложено му условно наказание „лишаване от свобода“, по дело от 2022 г. на Районен съд – Свиленград. Съдът привежда в изпълнение наказанието „лишаване от свобода“ за срок от една година, което да се изтърпи отделно от наложеното му с настоящето споразумение. Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

По предходно досъдебно производство, през януари 2023 г., Окръжният съд в Кюстендил е определил за него мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на четири хил. лв. за незаконно преминаване през границата. Мъжът е собственик на транспортна фирма.

Тя не е била платена, а мъжът е признал, че е напуснал територията на България, за да избегне това плащане, като е влязъл в Република Турция без документи, укривайки се от държавните органи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.