Защо близките на блъснато от кола дете в Айтос са опитали да скрият инцидента?

0

3-годишно дете е с опасност за живота, след като е било блъснато от автомобил. Инцидентът е станал на Великден в село Чукарка край Айтос. Близките обаче първоначално опитали да прикрият инцидента, тъй като шофьорът бил техен роднина.

3-годишното момченце било само на няколко метра от къщата си в покрайнините на селото.

Автомобилът е правил завой по този тесен път по надолнище, докато детето играело на тази ограда.

„Той идваше от работа, за да яде хляб. И после не можа да го види, детето идваше оттук, то сядаше ли, лягаше ли, без да иска човека“, каза Янка, очевидец.

„Седнало беше навън, играеше с едни малки играчки, махаше, аз бях вътре и нашите тук комшии казаха излез, излез, лапето го удари колата“, разказа Силвия, майка на пострадалото дете.

Шофьорът сам закарал детето до болницата. От удара то получило множество наранявания по тялото и черепно-мозъчна травма. С опасност за живота е и до днес, съобщиха от бургаската болница, където детето е в отделението по реанимация. За да прикрият случая, близките казали, че е паднало от дърво.

„В последствие е установено, че не е падане от дърво, а е в следствие на ПТП. Те се познават. Доколкото разбрах имат и някакви роднински връзки. Явно отначало са се опитали да прикрият, че е допуснато ПТП. Изпробван е за алкохол и наркотици – нулеви показания“, обясни Николай Съботинов, началник „Охранителна полиция“ към РУ-Айтос.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.