Заловиха ало измамник, задигнал 6000 лв. от баба в Белене

0

Задържаха ало измамник след упорито разследване, съобщават от полицията. Оперативните действия започнали, след като на 4 септември тази година помощ в полицията потърсила възрастна жена от град Белене.

Тя разказала как е станала жертва на измама, след като същия ден непознат, представил се за полицай, ѝ съобщил по телефона, че синът ѝ е задържан за извършено от него тежко престъпление. Той ѝ подхвърлил офертата, че срещу осигурени от нея 6000 лв. може да съдейства за освобождаването на родственика ѝ.

След паническо събиране на сумата, жената я предала на неизвестен мъж пред входа на жилището си. Четири дни по-късно в капана на почти идентична схема щяла да попадне и друга възрастна жена от града. Спасила я случайността, защото докато предавала сумата на уговореното място – центъра на село Деков, три местни жителки се развикали и мъжът побързал да хвърли плика и да изчезне с автомобила си.

В хода на образуваното досъдебно производство криминалистите влезли в дирите на извършителя – 61-годишнен мъж от село Ореш.

Вчера той бил установен и задържан. Работата по документирането на случая продължава.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.