Закопчаха серийни крадци на луканка, бандата вършеела в 5 магазина

0

Четирима мъже са задържани след серия кражби на луканки, сирена и дребни електроуреди от търговски обекти в Пловдив, съобщиха от полицията.

Акцията е осъществена под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“ с участие на криминалисти от СДВР и областните дирекции в Пловдив и София.

Разследването в Пловдив започнало след получени сигнали за посегателства от пет магазина на търговска верига в града.

Според предварителната информация кражбите били реализирани през февруари и март, а щетите от тях възлизали на около 20 хиляди лева.

След множество оперативни и процесуално-следствени действия криминалистите събрали доказателства, че „ударите” са извършени от четирима мъже в различно съучастие помежду им. До набелязания магазин пристигали с автомобил, който паркирали извън обхвата на неговото видеонаблюдение. Докато единият от мъжете прави отцепка на входа и следи охранителите, друг влизал в магазина и започвал да пълни стоки в пазарска количка или чанти. За предпочитане били сирена и луканки и дребни електроуреди с по-висока цена – електрически четки, самобръсначки, машинки за подстригване. В зависимост от ситуацията, незаплатените продукти се изнасяли от самия „клиент” или друг от групата, но отново през входните врати, които съучастникът им отвън отварял. Впоследствие крадената стока се пласирала на черния пазар.

След разкриването им, тази седмица за четиримата извършители е последвало полицейско задържане. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Пловдив двама от тях са вкарани приведени в ареста за срок до 72 часа. Работата по документиране на случаите продължават разследващи от Първо, Четвърто и Пето районни управления от областната дирекция на МВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.