Задържаха непълнолетна, намушкала няколко пъти баба си в Меричлери

0

Непълнолетна 17-годишна девойка е задържана за насилие над баба си в Меричлери, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Хасково.

Снощи в 21:40 часа на спешния телефон е получен сигнал от съседка на възрастната жена, която съобщила, че я открила в дома ѝ в безпомощно състояние с няколко прободни рани по нея.

Незабавно към мястото – улица „Д. Славов“ са изпратени полицейски и медицински екипи. Те открили възрастната жена и след преглед тя е транспортирана в болница в Пловдив с опасност за живота. В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите установили, че извършител на деянието е внучка ѝ, която признала в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая стореното от нея и описала механизма на извършеното. Мярката ѝ на задържане е до 24 часа по образуваното досъдебно производство, допълват от полицията.

Според данни на Националния статистически институт, през 2021 година 157 са били малолетните и непълнолетните автори на престъпления в област Хасково. От тях 114 са преминали през Детска педагогическа стая, като най-мого са регистрираните кражби – 82. Следват поврежданията на имущество и хулиганство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.