Задържаха каналджия без книжка, превозващ мигранти край Драгоман

0

Към 22 часа на 21 октомври служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман са установили на третокласен път в местността Провалъц лек автомобил, движещ се към границата. В резултат на предприетите тактически действия колата е спряна.

Като пътници в нея граничните полицаи са установили 7 мъже, чужди граждани – 6 сирийци и суданец. Сирийците са със статут на бежанци в България. Оказало се, че 33 –годишният водач от Монтана, превозващ чужденците към границата, няма свидетелство за управление на МПС.

В раницата на сириеца, който е бил на седалката до шофьора, граничните полицаи са открили 9 мм пистолет с пълнител и патрон в цевта.

Водачът и мигрантите са задържани, оръжието и автомобилът са иззети.

С постановление на районната прокуратура шофьорът е преведен в следствения арест. Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на РДГП-Драгоман с повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 281 от НК /за каналджийство/. Работата по случая продължава.

Със заповед на директора на ГДГП гл. комисар Златанов граничните полицаи, участвали в задържането на групата, ще бъдат наградени.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.