Задържаха двама души и ДЕТЕ заради жестоко обезобразеното кученце с отрязани уши

0

Трима души са били задържани във връзка с жестокостта над куче, намерено с отрязани уши, съобщи Нова тв.

Фейт е няколкомесечно кутре, което беше намерено с напълно отрязани уши.

Единият задържан е 27-годишен и е осъждан. Другите двама са на 12 и 17 години. По неофициална информация единият от тях също има предишни провинения.

Открилите кучето подали сигнал в сдружение „Респект към животните“ във вторник вечерта, откъдето на свой ред подали сигнал в Първо районно управление на полицията. Часове по-късно тримата предполагаеми извършители са задържани.

Според Сузана Мустафи от сдружението първоначалните подозрения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани. Според специалистите са отрязани или с нож, или с келп.

“Искаме хората, които са ѝ причинили това, да си понесат последствията и да поемат отговорност”, заяви Мустафи.

Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Тя е извън шоково състояние. “Чувства се много по-добре. “Вече целува всички наред. Много мило кученце е”, каза още жената.

Обвинението, което би могло да бъде повдигнато на виновните, е за жестокост над животни.

В същото време тази сутрин bTV съобщи за поредна жестокост към куче. То е било затрупано и изоставено в шахта в Пловдив. Намерили го и го спасили Кирил Маринов и негов приятел, които разхождали кучетата си край бул. „Северен“, когато чули скимтене. На метри от тротоара видели купчина клони и пластмасови тръби. Разчистили няколко клона и отдолу се подала главичката на животното, каза Кирил Маринов.

„Изглежда като домашно. Някой го е заровил. Със сигурност е поставено, защото цялата дупка беше покрита с клони. На практика живо погребано животинче. Прекарало е поне две-три седмици. В трагично състояние е кучето, нямаше никаква сила. Не можеше да лае“, обясни мъжът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.