Задържаха 26-годишен, подгонил полицай с моторна резачка в Куртово Конаре

0

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа 26-годишен мъж за хулиганство и съпротива срещу полицай.

Б.И. е арестуван, след като на 9 юни в пловдивското село Куртово Конаре нападнал служителя на реда и местни жители с моторна резачка. „Действията му грубо нарушават обществения ред и демонстрират явно неуважение към обществото. По своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, обявиха от прокуратурата в Пловдив.

На 8 юни вечерта между две групи жители на Куртово Конаре възникнал спор по повод пусната висока музика. На мястото се събрали между 30 и 40 жители на селото. Те започнали да се обиждат и да си хвърлят камъни. Един от тях уцелил Б.И.

На място пристигналите полицейски служители, които застанали между двете групи, и се опитали да потушат скандала. През това време Б.И. се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора, викайки им обидни и заканителни изрази. Независимо от отправените неколкократно разпореждания от полицейските служители да спре моторната резачка и да я остави на земята, той не се подчинил.

Напротив – приближавал към полицейски служител и групата от граждани зад него, държейки работещата моторна резачка. Поради тази причина на два пъти полицаят възпроизвел във въздуха предупредителни изстрели със стоп патрони. Едва на втория път Б.И. спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира и е бил задържан по реда на Закона за МВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.