Югозападна България е тъжна картинка: Ченгета – авери с бандитите…

0

Ченгета познават лидерите на всички банди в Югозападна България и ги е страх да им противодействат. Това разкрива пред Lupa.bg висш полицай от столицата. Този проблем е още от преди времето на Прехода и никой министър до този момент не е успял да се справи с казуса.

Благоевградско, Петричко, Сандански, Пернишко, дори Банско са рай за бандитите. Те всяват истински страх в редовите ченгета, които за да нямат проблеми пазят престъпниците. Дрога и проституция е основния бизнес на бандитите в този район, сочат данните на полицията в столицата.

Правени са опити да се командироват служители от други части на страната в Югозапада, но и това ударило на камък. Те веднага бивали предупреждавани от местните ченгета, че „там хората са опасни“ и да внимават какво правят.

Доказано е, че най-големият бизнес с марихуана е именно в този район. Не са малко и сутеньорите и проститутките, които са стриктно пазени от ченгетата.

В района се говори много, че служителите на МВР дори прибирали печалба от работата на нощните пеперуди.

Полицията в Перник също е много корумпирана, въпреки честата смяна на шефове там, сочат оперативните данни. За да се изкоренят тези прктики, са нужни уволнения до дъно, коментират местните жители.

„Слаба полиция, силна престъпност“, мъдро заключават гражданите, жертви на бандитския терор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.