„Ясминче, искам детето ти да умре, малкото му сърчице да спре“: Психично болна заплашва инфлуенсърка от 2 г.

0

Българска инфлуенсърка получава смъртни заплахи от две години, но се оказва, че идват от психично болна жена и властите реално са с вързани ръце и не могат да направят нищо.

В продължение на две години инфлуенсърката Ясмин Кирилова получава заплахи, че тя и детето ѝ ще бъдат убити. Историята включва среднощни позвънявания и обиди, съобщава Нова тв. Оказва се, че държавата за цяла една година не може да направи нищо, защото става дума за психично заболяване. Тече разследване, което още няма резултат.

От всички съобщения, които Кирилова е получавала от непознатата жена, има едно, което трудно ще забрави. „В името на Господ, в името на Аллах, искам детето ти да умре, искам на Артур сърчицето, малкото сърчице, което чуваш да бие, да спре. И това да се случи пред твоите мили очички, Ясминче“, гласи заплахата.

„Тормозът започна преди две години. Накрая се оказа, че не съм единственият тормозен човек. Всичко започна преди да забременея, продължи през цялата ми бременност и сега, след като детето ми се роди. Прави фалшиви акаунти в TikTok и споделя, че аз съм загубила бебето. Оттам започнаха мои роднини и приятели да ми се обаждат по телефона и да ми изказват съболезнования. Налагаше ми се да се обяснявам в един безкраен омагьосан кръг, че всичко с мен и детето е наред. И просто това нещо нямаше край… Всеки ден“, казва Кирилова.

„По нейните социални мрежи може да се види, че тя всъщност тормози много други момичета, освен мен. Споделя снимки на много други деца, освен на моето. Прави некролози, просто тормозът е ужасен. Когато бях бременна – това беше нещо, което ми съсипваше психиката всеки ден. „Ще дойда, ще ти разрежа корема, ще изкарам детето“. Ще дойда, ще го убия, ще му смачкам черепа, ще го нарежа на парчета, ще го прибера в буркани“, допълва разказа си за заплахите инфлуенсърката.

Ясмин обяснява, че може да докаже всичко. „Бях в ГДБОП, където дадох обяснения, и съм предоставила флашка със звукозаписи, с екранни снимки и чатове. Разследващите полицаи лично видяха в моя телефон съобщението „Ще ви намеря, ще бъде убито детето ти. Ще те убия“. Всеки ден получавам съобщения от хиляди профили, които са със снимка на един и същи човек“, добавя тя.

Обажданията продължават почти денонощно с директни заплахи. „Продължи да ми звъни. Когато вдигна телефона – затваря“, подчертава инфлуенсърката. Когато Ясмин иска да сложи край на това, отива в полицията.

„От ГДБОП първоначално реагираха учудващо незаинтересовано. Защото аз много пъти съм в ходила в полицията и много пъти не са ми давали да пускам жалба с простото обяснение, че няма смисъл, след като не знаем кой е този човек. Казваха ми: „Не можеш да пуснеш жалба във въздуха. Тоест, срещу някого, който не знаеш кой е. И ние не разполагаме с възможността да проследим кой е“. При положение, че това е едно елементарно нещо и всеки един елементарен хакер може да проследи профила за секунди. Накрая се оказа, че наистина за секунди могат да я проследят, но не са искали да го направят“, подчертава тя.

Жената тормозела и известна певица

„Разследването е започнало, благодарение на това, че е имало тормозена известна певица. След като я заловиха, отново ми звъннаха и ми казаха, че проблемът е, че жената има ментално заболяване. Това е резултатът от това, че не си пие хапчетата. Обясниха, че няма какво повече да направят, че са иззели доказателства, но най-вероятно делото ще бъде прекратено заради нейните ментални проблеми“, уточни потърпевшата инфлуенсърка.

Няма как Ясмина да се защити, тъй като у нас не съществува институция, която да ѝ осигури спокойствие веднага след подаването на сигнал. 

„По четирите случая се стига до едно и също лице. По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството на Софийската районна прокуратура“, обясняват от ГДБОП.

„Лицето е с психическо заболяване и е под грижите на майка си. След разрешение на Софийския районен съд е извършено претърсване на адреса, на който лицето живее. Оттам са иззети мобилни устройства и компютри, на които са назначени експертизи, чиито резултати не са готови“, посочват от държавното обвинение.

Законът оправдава хората с доказано психично заболяване и отговаря на жертвите им, че не може да направи много по въпроса. 

Темида обаче дава едно решение за случаи като този – съдът да поиска лечение. И точно за това ще настояват от прокуратурата. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.