Янкулов: Лица на сериозни позиции има в мрежата, която е ръководел Божанов

0

В мрежата, която е ръководел Мартин Божанов – Нотариуса, е имало данни за лица на сериозни властови позиции. Това заяви в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS бившият прокурор Андрей Янкулов, който сега е част от Антикорупционния фонд.

Според него е възможно да е убит, за да не се разприказва. „От начина на функциониране на това криминално предприятие, става ясно, че то е било изключително добре поставено в структурата на публичната власт у нас. Това е видно от множество примери“, поясни Янкулов.

На въпрос каква ще бъде съдбата на този архив, той обясни следното:

„Каквато и за архива на другия предполагам ръководител, на другото такова сериозно криминално предприятие – Петьо Петров, известен с прякора си Еврото, който изчезна безследно. В един момент, като че имаше напрежение между Пепи Еврото и Мартин Божанов“.

„Виждаме сега и това, което излиза за съпругата на Божанов, която е била назначена с външен конкурс на ГДБОП. Това са индикации за сериозните властови позиции на групата. Нямам спомен да са могли да влизат хора отвън. Там са се набирали служителите от други структури на МВР“, каза още бившият прокурор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.