Взрив на бойлер уби 3-годишно дете, откриха у майката хероин

0

Полицията успя да издири майката на загиналото при взрив на бойлер и последвал пожар 3-годишно дете в Русе няколко часа след инцидента. Жената оставила момченцето само в жилището и излязла.

Трагедията се разигра около 15:30 в сряда, а 35-годишната родителка е била открита от служителите на Второ РУ два часа и половина по-късно – около 18 часа.

Полицаите открили в нея плик с хероин, като количеството е било около 1.1 грама.

Направен полеви наркотест на веществото е потвърдил дрогата. Започнато е бързо производство.

След инцидента синът й е било все още жив, когато полицаите отиват на втория етаж в бл. 305 на кв. „Чародейка“. Те са установили, че детето е само в апартамента и са го отнесли в болницата, където по-късно е починало. 

Майката не се е появила нито по време на пожара, нито докато пожарникарите са се опитвали да го загасят.

Нейни съседи разказаха пред БНТ, че 35-годишната жена често оставяла малкото момченце само, а откъм апартамента й редовно се разнасял шум до среднощ.

„Тя е оставила детето, излязла някъде, тя въобще не се прибира. Гръмнало нещо и усетихме някаква миризма, две пожарни коли дойдоха. От 10.00 ч. до 2.00 часа неприятности, гюрултии, удряне по стените. Нямам думи“, каза съседката Иванка Атанасова. 

Започнато е разследване по случая, като е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ. Работата по двете производства – за пожара и за дрогата, намерена в майката, продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура.

Социалните служби в Русе също се заели да проверяват обстоятелствата след трагичния инцидент и смъртта на детето.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.