Втори рунд: Започва делото срещу Георги Семерджиев за боя с мачете

0

Софийския градски съд заседава по едно от делата срещу Георги Семерджиев – за побой с мачете, предаде NOVA. Случаят е от 2012 г. Пред магистратите потърпевшият разказа, че напрежението възникнало при спор на червен светофар.

Няколко дни по-късно се стигнало и до физическа саморазправа. Според прокуратурата Георги Семерджиев е нанесъл удари по главата и коляното на потърпевшия, докато той лежал на земята в безпомощно състояние. Районният съд осъди Семерджиев на две години затвор и 12 хиляди лева обезщетение, но той обжалва решението на магистратите.

В момента Семерджиев е подсъдим по няколко дела. Най-тежкото е за катастрофата със загиналите момичета и предстои Софийският апелативен съд да се произнесе по него.

Вчера стана ясно, че той е получил окончателна присъда за кражба на бензин за 233 лева от бензиностанция на магистрала „Тракия“, предаде БНТ.

Това става известно от съдебен акт на Окръжния съд в София, вече излежава наказание от една година затвор за кражбата.

По това обвинение той е признат за виновен от две инстанции. Първо Районният съд в Ихтиман осъжда Семерджиев на 12 април миналата година, а след това Окръжният съд в София потвърждава присъдата на 31 януари тази година.

С двата съдебни акта магистратите осъждат Семерджиев за кражбата, която е от 3 юли 2022 година. А той изтърпява наказанието си от 23 февруари 2024 година.

Защитата на мъжа е поискала от съда да промени задържането му под стража в по-лека мярка за неотклонение.

Мотивът е, че ако бъде отменено постоянното му задържане, а причината да не е на свобода е само присъдата му, той може да работи, да има отпуск, да получава награди и да има свиждания от роднини.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.