ВРЕМЕ Е: Николай Денков сдаде властта на Димитър Главчев

0

Служебният кабинет на Димитър Главчев положи клетва и встъпи в длъжност. Това е 103-ото правителство на България и деветото служебно. Следвайки новите правила в Конституцията, приети в края на миналата година, президентът Румен Радев определи кой да застане начело на служебния кабинет измежду подбран списък от кандидати, след което съставът му бе предложен от посочения за служебен министър-председател Димитър Главчев.

Преди това властта сдаде премиерът на ПП Николай Денков.

„С това събитие предаваме властта с пожелание за успех и за свършена работа, която да е от полза за България. До последния ден нашето правителство направи всичко възможно да изпълни всичко по заложената програма”, каза Денков по време на предаването на властта на кабинета „Главчев“.

„Ясно е, че една от най-трудните и най-важната ви задача е да осигурите честни избори, които да спечелят доверието на гражданите. Трудна е, защото няма доверие в момента в част от политическите процеси, надявам се, че ще го върнете. Има няколко индикатора, които ще покажат дали ще успеете, или не. Единият е дали ще има машини, или не“, коментира Денков.

„Обръщам се и към Народното събрание. Надяваме се, че никой няма да се изкуши да променя изборния кодекс в тези последни дни, защото това отново ще хвърли сянка върху изборите“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.