Внучката на Виолета Донева наръгала 54 пъти с нож баба си

0

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) срещу Ивет Стайкова за умишлено убийство на баба ѝ – актрисата Виолета Донева.

Според обвинението убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Разследването до момента е показало, че до 18 октомври 2022 г. Ивет Стайкова е живеела заедно с приятеля си. През този период е употребявала марихуана и други наркотици и е проявявала агресия както към него, така и към неговата майка. Поради това приятеляят ѝ провел разговор с с баба ѝ – Виолета Донева.  На 18 октомври миналата година  той завел Ивет в дома на възрастната жена.

Бабата на обвиняемата не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка. Поради това Ивета таила чувство на омраза към баба си.

Вечерта на 19 октомври двете били сами в жилището на Виолета Донева. Според обвинението Ивета взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

Нараняванията са довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на възрастната жена.

След като убила баба си Ивет напуснала жилището в 05:14 часа 20 октомври.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивета. е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.  

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.