Внесоха обвинение срещу бизнесмена Салибрям, измамил студентка с 9500 евро

0

Обвинителен акт за измама с 9500 евро срещу 61-годишния бизнесмен Салибрям Емин внесоха в съда днес от Районна прокуратура – Пловдив.

Спореид държавното обвинение, Емин излъгал студентка от Швеция с ирански произход, която учила в Пловдив, че ще помогне на брат й да се прехвърли в тукашния Медицински университет от този в Плевен. Салибрям поддържал тази заблуда у младата жена почти година – от началото на септември 2020 г. до 7 юни 2021 г.

За извършване на услугата 61-годишният бизнесмен поискал сумата в евро, която се равнява на 18 580 лв. Емин настоявал да получи парите в брой, но жертвата ги превела по банкова сметка на негов близък. След това мъжът престанал да вдига мобилния си телефон и не предприел никакви действия по прехвърлянето на брат й в Медицинския университет в Пловдив.

Младежът загубил студентски права. За да бъде убедителен Емин се срещнал с измамената и й показа фалшива студентска книжка на името на брат й, след което поискал пари за семестриални такси. Жената отказала да ги даде, но той я убедил, че, ако не го направи, някой друг ще заеме мястото на брат й. Въпреки искането й да преведе парите в сметка на университета, Салибрям настоявал това да стане в негова банкова сметка, а той щял да ги прехвърли, което не се е случило.

На 61-годишния обвиняем е с взета мярка „гаранция“ от 5000 лева. Той е възстановил 17 640 лева на потърпевшата. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.