ВКС потвърди десетата присъда на Цецо Пиромана от Пловдив

0

Върховният касационен съд остави в сила потвърдено от Апелативен съд – Пловдив наказание от 6 години затвор за Цветан Апостолов от Пловдив. Предвид престъпленията, които извършва Апостолов, той получи своя прякор – Цецо Пиромана.

На 1 август миналата година той се призна за виновен по обвинение за отправени 3 заплахи и умишлен палеж на 4 автомобила. Окръжният съд в Пловдив му наложи едно най-общо наказание за двете обвинения – 6 години затвор при първоначален строг режим. Цветан е с богато криминално досие и многократно осъждан, предава TrafficNews.

По делото е изяснено, че той е запалил няколко автомобила в Пловдив за кеф, без да има конкретен мотив за престъплението. Действията са извършени в централната част на града, на бул.”Цар Борис III Обединител” на 24 септември миналата година. Мъжът е запалил общо 4 автомобила – „Шкода”, „Дачия”, „Ауди” и „Шевролет”, на обща стойност 27 559,25 лв. като е имало опасност огънят да обхване и избите на близката сграда.

Няколко дни по-рано, на 17 септември, Цветан е заплашил с убийство хора от персонала на заведение „Пилето”, като освен това е отправил заплахи, че ще запали ресторанта. Пред репортер на TrafficNews на предходно дело, хората, работещи в заведението споделиха, че се страхуват за живота си. Спас Германов разказа, че всичко е тръгнало от изхвърлен станиол от цигари.

Върховните съдии са приели направеният от Окръжен и Апелативен съд анализ при обсъждането на значимите за отговорността обстоятелства, за верен и задълбочен, при което не са останали без нужното внимание всички сочени от защитата факти. За решението на магистратите, под внимание е взето съдебното минало на Цецо, склонността му към агресия и алкохолната му зависимост. Той приемал и психоактивни вещества.

Личността му е описана като недооценъчна по отношение на поведението му и омаловажаване на стореното, което в съвкупност с конкретната му инкриминирана деятелност го очертава в посочения негативен план. Поради това ВКС са потвърдили присъдата му, а решението е окончателно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.