Вижте опасната бебешка количка, която изтеглиха от бг пазара

0

Бебешка количка, от която детето ви може да се изхлузи и сериозно да се нарани, доскоро можеше да се купи от българските електронни магазини.

Количката, която не отговаря на европейските изисквания за безопасност, вече е изтеглена от пазара на Общността. Тя е предлагана и с невярна информация относно възрастовата група, за която е предназначена. Произведена е в Гърция, но е продавана и онлайн.

За това информира в най-новия си бюлетин системата за бързо известяване за доказано опасни стоки в Европейския съюз Safety Gate, съобщават от онлайн платформата „Ние, потребителите“.

Количката е на бранда BebeStars, а моделът е Tropical Yellow 181-172.

Продуктът не съответства на изискванията на Директивата за обща безопасност на продуктите, нито на европейския стандарт EN 1888-1. Освен това, не е подходяща за деца под 6 месеца, въпреки че е рекламирана като такава. При поставяне на по-малко дете в нея, то може да се изхлузи от нея и да падне, което да доведе до наранявания.

До изтеглянето на артикула от пазара се е стигнало след изпратена по Safety Gate нотификация от Малта.

От „Ние, потребителите“ предоставят съвети към родителите при покупка на детски колички.

Проверете за маркировки с информация за марката на продукта, наименованието на търговеца и номера на стандарта EN 1888-1. Не трябва да има достъпни за детето открити части, които да го порежат или прещипят. Разгледайте за отвори, през които малчуганът може да падне. Рискове крият и малки частици, като дрънкалки и други игрови елементи, които могат да се отделят от корпуса, да бъдат погълнати от детето и това да доведе до задавяне или задушаване.Уверете се, че седалката и бебешкият кош са надеждно закрепени за конструкцията, коланите са ефективни, а количката – стабилна.

Имайте предвид, че при високите и тесни модели с три колела или малки въртящи се колела има по-голяма вероятност за преобръщане на количката. 

Ако сте закупили опасна детска количка върнете я на продавача, поискайте парите си обратно и информирайте контролните органи за предприемане на действия по забраната на рисковия продукт и изтеглянето му от пазара и потребителите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.