Версия: Втори замесен в убийството на жената в багажника

0

Системният оператор, който е задържан за убийството на жената, открита в багажника на автомобил в кв. „Захарна фабрика“, е имал помагач. Тази версия изложи криминалният психолог Росен Йорданов коментира в „Офанзива” по NOVA NEWS.

„Говорим за организирано престъпление, при което има известна степен на подготовка, но и известна доза ирационални пропуски в нея. Емоционален компонент, който не е дал шанс на извършителя да подсигури по-трудното достигане до него. Когато имаме смесени елементи – организирани и неорганизирани, много често в практиката се е случвало да допуснем, че има и втори човек. Не казвам, че в случая е така, но теорията и практиката до голяма степен го потвърждават. Или говорим за недостатъчна подготовка и силен емоционален компонент, или смесените елементи подсказват за наличие на втори човек – помагач или укривател”, е мнението му.

За арестувания стана ясно, че има и други присъди – за закана за убийство и за палеж на кола. „Ако това е извършителят, този човек има история на насилие и на импулсивен тип насилие. Това още повече подсилва извода, че тези елементи на организиране и планираност не са особено присъщи за този тип извършител”, допълни Йорданов.

Като ключово криминалният психолог определи това, че жертвата не е подала никакъв сигнал към органите на реда. „Гражданите не трябва да престават да подават сигнали. Защото това е единственият начин, по който органите могат да се задействат”, апелира експертът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.