Версия на полицията: Софиянеца свил джипа на Лена Бориславова

0

Автокрадец с прякор Софиянеца е сред оперативно заподозрените за кражбата на луксозния джип Toyota RAV4 на бившата говорителка и съветничка на Кирил Петков – Лена Бориславова, пише в. „Телеграф“.

Автомобилът е бил паркиран в столичния квартал „Лагера“, където Бориславова живее в блок 4 заедно с депутата Мирослав Иванов.

Бориславова е по майчинство, а автомобилът й е закупен в началото на годината, потвърдиха запознати.

Колата се води на депутата от ПП-ДБ Мирослав Иванов и е на оперативен лизинг. Проверка на „Телеграф“ показа, че този модел се продава според оборудването на цени от 75 000 до 95 000 лева. Иванов живее на семейна начала с Бориславова и се води баща на малката й дъщеричка. Той е подал жалба в Шесто РУ на МВР за кражбата.

Предполага се, че джипът е бил задигнат, след като е отключен по метода keyless. Това става, като сигналът от ключа бива прихванат с устройство, което го копира и автоджамбазинът си отваря колата все едно е с оригиналния.

Източници от разследването коментираха, че RAV4 и C-HR са едни от най-крадените в момента, тъй като има бърз пазар за тях. С подобна кражба през ноември бяха спипани и други легенди в бранша – Релето и Турчина.

Запознати разкриха, че комфортният автомобил се е ползвал като семейна кола и от депутата, и от политичката от ПП. Возилото стояло пред блок 4, в чийто вход „А“ живеят двамата му ползватели.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.