Верижна катастрофа и запалил се в движение автомобил блокираха магистрала „Тракия“

0

Два тежки инцидента блокираха движението по магистрала „Тракия“ в посока София през последния час.

Около 12.40 часа в района на километър 100 между Пазарджик и Пловдив е станала верижна катастрофа между пет автомобила. По първоначални данни няма загинали, но са пострадали трима души, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Движението в участъка се осъществява единствено в аварийната лента и се регулира от екипи на „Пътна полиция“. Извършва се оглед, а задръстването вече е километрично.

По същото време в района на 290-ия километър отново в посока София се е запалил в движение лек автомобил. На място е изпратен екип на пожарната, който е погасил пламъците. Към момента няма информация за пострадали, но и в този участък колоната от коли вече е километрична.

Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите „Хемус“ и „Струма“, както и по граничните пунктове „Кулата“ и „Капитан Андреево“. Заради прибирането на много българи, пътували до Гърция и Турция.

Между 5 и 6 километра опашка се е образувала на главен път Е-79 край Симитли, където се влива пътят от Банско и така се събират в една лента прибиращите се от курорта и тези, влезли от Гърция през ГКПП Кулата.

Още по-интензивно движение се очаква в следобедните часове на деня. Повече от 700 екипа на Пътна полиция ще регулират трафика в цялата страна.

Един човек е загинал, а шестима са ранени при пътни произшествия у нас през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са се случили шест катастрофи.

От началото на годината, по данни на МВР, в България са регистрирани 1564 пътни инциденти, при които са загинали 123 души, а 2066 са били ранени.

В сравнение със същия период на 2022 г. загиналите участници в движението по пътищата през 2023 г. са с трима по-малко. През миналата година при пътни инциденти животът си са загубили 126 души.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.