Велико Желев излиза от ареста срещу 20 бона гаранция

0

Строителният предприемач Велико Желев излиза от ареста срещу парична гаранция от 20 000 лева. 

Решението е на наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура, според когото не се налага Желев да бъде задържан за постоянно под стража.

Темата за обвиненията срещу арестувания бизнесмен Велико Желев трябва да остане на терена на Прокуратурата, това коментира вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев: „Аз помогнах вчера на Прокуратурата, като подсказах, че има друго производство, което касае над 48 милиона авансово разплатени за един от лотовете на АМ „Хемус“. Ако Прокуратурата направи необходимото, обедини всички материали, които ГДБОП е изработил и предал в прокуратурата, мисля, че те са способни, имат капацитета да формулират надлежните обвинения, които да издържат и да доведат до продължаване на мерките“.

Желев се разследва за принуда над свой служител, съобщи зам.-районният прокурор на София Борислав Георгиев. Той уточни, че по случая се издирват  още двама души.

Георгиев категорично отрече разследването да има връзка с проверките на МВР за нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа.

Делото е за принуда с нанасяне на лека телесна повреда на служител на Желев. Самият Желев е задържан за 24 часа, а останалите двама,  съпричастни към случая,  се издирват, обясни прокурор Борислав  Георгиев.

„Пострадалото лице е разпитвано многократно. Принудата, упражнена срещу пострадалия, е по повод имуществено разпореждане, поемане на финансови задължения. Става въпрос за дружествени отношения в рамките на дружеството. Това е бил бивш негов служител. Разследването е, че е бил принуден да подпише документи, които са с невярно съдържание.“

След анализ на събраните доказателства ще стане ясно ще има ли обвиняеми по случая, каза още заместник –районният прокурор на София Борислав Георгиев.

Разследването е прехвърлено на Софийската градска прокуратура.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.