Васил Божков прогонен от Дубай, не се е прибрал доброволно

0

Васил Божков не се завърнал в България по собствено желание, а е бил екстрадиран от властите на Обединените арабски емирства, съобщава NOVA, като се позовава на източници в МВР.

По думите на неговия адвокат Георги Гатев Божков добре е осъзнавал, че когато дойде в България, евентуално, ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане.

“Завръщането на бизнесмена и убийството на Алексей Петров нямат общо”, категоричен е Гатев.

Бизнесменът бе докаран под конвой в сградата на прокуратурата на ул „Черковна“ № 90, за да бъде разпитан в качеството му на свидетел по дело рекет. Очаква се Божков да повтори официално пред разследващите твърденията си от март 2020 година, направени от Дубай. Тогава той каза, че е давал милиони на бившия премиер Бойко Борисов, на тогавашния финансов министър Владислав Горанов, както и на тогавашната шефка на Комисията по финансите в парламента Менда Стоянова. Причината за всичко това било да се приемат данъчни закони, които да позволяват по-малко плащане на акциз и данъци на хaзартния бизнес на Васил Божков.

Твърденията на Божков бяха отречени от замесените лица. Той твърдеше, че става въпрос за суми от порядъка на няколко милиона лева, раздавани кеш.

След това се стигна и до ареста на Владислав Горанов, Севделина Арнаудова, която също беше замесена като човека, който е пренасял парите от Божков към Борисов, беше арестуван и самият лидер на ГЕРБ. Той, заедно с Арнаудова и Горанов останаха 24 часа в ареста, но съдът каза, че това задържане е незаконно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.