Вандали в „Люлин“: Десетки коли осъмнаха със спукани гуми

0

В столичния квартал „Люлин“ автомобили осъмнаха със спукани гуми и драскотини за поредна сутрин, съобщи bTV. Охранителна камера e заснела един от случаите, но потърпевшите били далеч повече. 

Ивелина Тошева, чийто автомобил е бил със спукани гуми на 28 април, разказа: „Видях на охранителната камера, която е на терасата ми, че някакъв младеж мина, наведе се и ми надупчи гумата“. След като качила видеото от камерата във Фейсбук за разпознаване на лицето, с нея се свързали и други потърпевши. 

Бисер Стаменов разказа, че 20 дни по-рано – на 8 април, с шило е била спукана и автомобилната гума на негов приятел. „Може би от година и половина това се случва тук. Има и удряни автомобили с камъни“, добавя той.

Трета потърпевша е Беатрис Александрова, която казва, че очаква реакция от компетентните органи. Според нея посегателствата са заради „война за паркоместа“. 

От СДВР заявиха, че само за последната седмица имат един сигнал за пет автомобила с нарязани гуми. Образувано е досъдебно производство, а извършителите се издирват.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.