В гетото на Пазарджик: Ром стреля по циганка с пистолет, арестуваха го

0

Жител на ромския квартал „Изток“ в Пазарджик е задържан, след като стрелял с газов пистолет в лицето на своя съкварталка. Ранената била приета в местната областна болница и след оказана й медицинска помощ е пусната да се прибере у дома. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Той уточни, че стрелбата е била предшествана от проявена от 51-годишния мъж агресия и закани с насочено срещу 23-годишната жена оръжие. Случката се е разиграла вчера следобед на улица в квартал „Изток“. 23-годишна жена срещнала 51-годишния съкварталец и между двамата започнала разпра.

Между семейството на младата жена и стрелеца имало стар скандал, който по-възрастният решил да изясни на улицата. Агресията обаче бързо взела превес над разума, той извадил газ-сигнален пистолет и произвел към лицето на опонентката си няколко изстрела. Пострадалата била транспортирана за преглед в МБАЛ-Пазарджик, където е установено, че са нанесени наранявания в областта на лицето. След прегледа жената е освободена.

Полицейски служители от местния полицейски участък бързо установили и задържали нападателя. Иззет бил и газ-сигналният пистолет, с който са произведени изстрелите. Работата по случая продължава, води се бързо производство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.