Ужас на Черноморието! Четирима души се удавиха за по-малко от 24 часа

0

Четирима летовници изгубиха живота си в бурното море край Варна и Бургас за по-малко от денонощие, съобщиха от Областните дирекции на МВР в двата града.

Около 18.15 часа в сряда в Районното управление в Поморие е подаден сигнал за открито тяло на мъж на плажа на улица „Крайбрежна“ под магазин „Аралия“. Униформените, които пристигнали на място, установили, че удавникът е 50-годишен турист от село Бов, община Своге. 

Талото е откарано в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ – Бургас за извършване на аутопсия. Работата по случая продължава.

Вчера около 13 часа в полицията във Варна е получен сигнал за удавник на плаж „Фичоза“. На място веднага са изпратени екипи и линейка, но при пристигането им е установено, че загиналите са двама. Единият мъж е на 64 години от Попово, а другият е 72-годишен от троянското село Голяма Желязна. Плажът, на който са се намирали, е неохраняем. Мъжете са били на почивка със съпругите си. Телата са транспортирани за аутопсия в „Съдебна медицина“.

Само час по-късно в РПУ-Несебър е подаден сигнал за труп на мъж с плажно облекло, открит в морето край местността „Кавака“ на около 300-400 метра от бийч бара на хотел „Марина Сандс“ на южния плаж в Обзор. При извършения оглед видими следи от насилие не се открити. Вероятно смъртта е настъпила вследствие на удавяне. Самоличността на мъжа обаче не е установена все още. Той е на видима възраст около 25-35 години. Тялото му също е транспортирано в Съдебна медицина в Бургас. 

През последната седмица по цялото Черноморие се появи мъртво вълнение, както и големи вълни. Причината е явление, наречено „Карпуз Мелтен“ и е изключително опасно за летовниците. 

„За тази година за пръв път се явяват такива големи вълни. Има дори от порядъка на два-три метра, това са над 5-6 бала вълнение. Всичко, което мине покрай тях, направо го дърпа“, обясни пред БНТ старши спасител Петър Русев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.