УЖАС! Кметът на Петрич Димитър Бръчков от ГЕРБ трови Марикостиново с радиоактивна вода

0

Кметът от ГЕРБ в Петрич Димитър Бръчков, който се очаква всеки момент да попадне на мушката на прокуратурата за десетки престъпления, протече в поредното безобразие с криминален привкус.

В момента в петричкото с. Мариконстиново, където под сянката на Бръчков падна здрав грабеж на имоти в полза на гербаджийски калинки, се строи водопровод, по който в чешмите на хората да протече радиоактивна вода от незаконен сондаж, алармираха местни пред Narod.bg.

Хората от селото са ужасени, тъй като, за да се реши проблемът по-евтино и бързо, в този момент се изгражда връзка между резервоара на селото и незаконния сондаж, който дори не е въведен законово в експлоатация, за което Narod.bg публикува и доказателства – документи.

ПРИЧИНАТА

Водата от сондажа е извън закона, защото по мнение на хора от Марикостиново и на бивши служители във ВиК тя е радиоактивна!

Това е отговорът на омбудсмана по сигнал, подаден от местния жител Михаил Андреев

За отровната вода жители от селото, начело с Михаил Андреев, са сезирали националния омбудсман проф. Диана Ковачева още 2021 г. С поредната „ала бала“ на кмета на Петрич Димитър Бръчков, обаче, резултат от контролните проби на сондажа все още няма обявени публично, затова и няма разрешение да се експлоатира.

Но с риск за живота и здравето на хората двамата хубавци от ГЕРБ Бръчков и кметицата на Марикостиново Гергана Тодорова ще захранят селото с една-единствена цел – минават през трупове да трупат точки за местния вот, защото се гласят за още един мандат, възмущават се местните.

Оттук този документ става ясно, че сондажът е незаконен, били са започнати уж процедури, които не са изведени докрай и няма как водата да влезе в чешмите без манипулиране на анализа

За да опипат да защитят своето и на децата си здраве жителите на Марикостиново ще се организира и подписка със сигнал до МОСВ и Министерството на здравеопазването.

Притеснително е, че преди години професор от БАН при изследване на минералните извори в района на селото е правил свои анализи и на въпросният сондаж, който потвърдил, че водата е радиоактивна.

Тогава препоръката на учения била сондажът да се запечати незабавно и да не се използва за абсолютно нищо – нито за напояване, нито за водопой на животни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.