Условни присъди за трима мъже, шофирали дрогирани във Варна

0

В бързи производства Районният съд във Варна наложи наказания на трима водачи за шофиране след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на институцията.

28-годишен варненец е засечен да шофира лек автомобил „Фолксваген“ под въздействие на наркотик на 21 януари тази година в квартал „Виница“, по посока местност Аладжа манастир.

При проверка тогава с дрегер-тест на водача се установява, че той управлява автомобила след употреба на канабис. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 9 месеца.

При извършена на 22 януари във Варна от полицейски екип проверка с дрегер на 31-годишен водач, управлявал лек автомобил BMW се установява, че той шофира след употреба на кокаин и амфетамин.  Пред съда подсъдимият призна вината си и му беше наложено условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като бе лишен от право да шофира в продължение на 1 година.

В бързо производство и отново по силата на одобрено споразумение с признаване на вината съдът наложи на 32-годишен водач от Разград условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС за период от 10 месеца.

На 14 януари при проверка в района на пътния възел на Летище – Варна той е хванат зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ да шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.