Условна присъда за румънец, превозвал сирийци с джип у нас

0

По бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора условно е осъден румънецът М.А., на 23 г. Той е признат за виновен за това, че на 03.07.2023 г. на км 170 на автомагистрала „Тракия“ с джип БМВ е превозвал 10 сирийци. Това съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

М.А. е гражданин на Румъния. Негов познат го наел да извърши превоз на мигранти от посочена начална точка в България до Сърбия, като за това щял да получи заплащане. Установено е, че сирийците, всички мъже, влезли в България през „зелена“ граница, придружавани от двама водачи от Афганистан. Те вървели две денонощия и на 3 юли 2023 г. стигнали до асфалтов път. Там ги чакал М.А., който качил четирима от тях в багажника и шестима в купето на лек автомобил – джип, марка БМВ.

Районният съд в Чирпан е наложил на М.А. наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба от 5000 лева. Той е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от съда. Неговото определение е окончателно. Делото е приключило за три дни от извършване на деянието до влизане на присъдата в сила.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.