Украински тираджия уби Мариана Лозанова край град Шипка

0

Загиналата в катастрофа с украински ТИР шефка в Министерството на образованието и науката Мариана Лозанова била лъчезарна и изпълнена с планове за бъдещето, разказват нейни познати. Те не могат да повярват, че усмихнатата и позитивна жена вече не е сред тях.

Мариана за последно работила в РИО София-град, преди време си изкарвала хляба в 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев“. Като по-млада тя е учила руски език в Стара Загора.

62-годишната Мариана загина при тежка катастрофа край Бузлуджа, при която кола се заби в украински ктамион. При трагедията двама загубиха живота си.

Инцидентът станал на пътя за Шипка на разклона за връх Бузлуджа.

Леката кола се врязала в украинския ТИР, който правел абсурден обратен завой на пътя, тъй като движението през прохода „Шипка“ е забранено за тежкотоварни автомобили.

Заради неправилна маневра в тъмното украинецът причини смъртта на двама души – баща и дъщеря, и рани млад мъж на пътя, който води към град Шипка. Тирът, управляван от украински шофьор, направил непозволена маневра назад и леката коля се ударила челно в ремаркето на камиона. Мъжът и жената загиват на място. 23-годишният Александър Проданов, който е един от младите умове на България, носител на множество научни награди, е в болница.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.