УДАР на Crime.bg: Алексей държал Татко Петко с интимни компромати

0

Убитият преди седмица застрахователен бос и някогашна барета Алексей Петров стои в дъното на новата коалиция, но това вече не е тайна. Тя е, че бившият агент на ДАНС държал с интимни компромати Татко Петко, бащата на бившия премиер Кирил Петков, който най-нахално кадрува в МВР, разкри източник на Crime.bg.

Преподавателят в няколко ВУЗ-а познавал бащата на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил – Петко Петков, от много години. На скорошни на рандевута между двамата се родила и на „сглобката“ между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, подкрепена от ДПС.

Първите им срещи били в далечните 80-те години покрай общата страст към каратето. Не е изключено дори лично бившият премиер Кирил Петков да е срещал очи в очи Алексей предвид факта, че вее кафяв колан в бойното изкуство.

Пътищата на Петкови и Петров обаче се разделят с емиграцията в Канада. Впоследствие, когато биологът се завръща със семейството си у нас, тъкмо каратето отново го сблъсква с Алексей Петров, но комуникацията опира до учтивото „здравей“.

Едва след като обърканият лидер на ПП изгрява на политическия небосклон босът на застрахователните полици у нас и зад граница се сеща, че познанствата му покрай каратето с Петков-старши могат да се осребрят под властова форма и за него.

Оттук тръгва и идеята Алексей Петров да стане шеф на ДАНС, кълнат се запознати. От 2021 г. и особено през 2022 г. Алексей системно ухажва за кафета, аперитиви и спявки в тузарски заведения Петко Петков, но удря на камък.

И това го вбесява, разкриват информаторите ни. Тогава в типично свой стил решава да притисне татко Петко, като праща по петите му няколко съгледвачи, снабдени с висококачествена снимачна техника.

Според запознатите Алексей Петров събрал десетки часове записи, чертежи на обичайните маршрути на семейство Петкови и снимков материал.

Мълви се, че неведнъж Алексей е споделял в компания, че държи интимни компромати срещу Петков-старши и че във всеки момент може да реши да ги ползва срещу него, надушел ли, че бащата на Кирил се кани да го отреже от лелеяния пост. Така Петков бил принуден да откликне няколко пъти на поканите за срещи от Алексей.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.