УДАР: 250 000 цигари спипаха на „Капитан Андреево“

0

Общо 245 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ при проверки на два товарни автомобила, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

При единия случай на пети март е предприета щателна митническа проверка на влекач с полуремарке от Турция за Германия. Инспекторите установяват, че част от стоката – табуретки и облегалки, са необичайно тежки.

След пролъчването им с рентгенова апаратура са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалото разглобяване в 20 табуретки и 15 облегалки са открити общо 8960 кутии (179 200 къса) цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари са открити и на втори март в друг товарен автомобил, който влиза в страната от Турция и пътува за Великобритания. След пролъчване с рентгенова апаратура в товарното помещение, под палетите с превозваната стока, са намерени укрити 3330 кутии (66 600 къса)  цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани, а на водачите са съставени актове.

Миналата година на пункта с Турция са иззети 10 442 342 къса контрабандни цигари, сочи статистиката на митницата. Това е с 1,3 милиона къса повече от предходната 2021 година.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.