Учителят по математика, изнасилил 14-годишно момиче, остава в ареста

0

39-годишният учител по математика Атанас Басмаджиев, обвинен за изнасилването на непълнолетна ученичка, остава в ареста. Това реши Районният съд в Асеновград, съобщи Радио Пловдив.

Решението беше произнесено пред родителите на 14-годишното момиче, които бяха видимо разстроени.

Защитата на Басмаджиев поиска по-лека мярка, като се позова на недоброто му здравословно състояние – прекаран инсулт и претърпяна наскоро сърдечна операция.

Магистратите обаче не се съобразиха с това искане и мотивираха решението си с факта, че Атанас Басмаджиев може да извърши друго престъпление или да повлияе на 14-годишното момиче да промени показанията си. Според съда има опасност насиленото момиче да развие Стокхолмски синдром.

Преподавателят по математика беше арестуван миналата седмица по сигнал на директорката на училище „Св. св. Кирил и Методий“. Тя сигнализирала полицията, след като с нея разговаряли родителите на 14 годишното момиче, което им признало за връзката си с учителя.

Мярката за неотклонение „задържане под стража“, наложена от Районния съд в Асеновград, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.