Убитият в София сириец бил важна клечка в трафика на мигранти

0

Направеният на решето с 10 куршума в София сириец е бил топканалджия, държащ главните пътища за трафик на бежанци от турската граница до Сърбия през наша територия. Това сочат оперативните данни на МВР, цитирани от „Телеграф“.

Чужденецът е със статут на временно пребиваващ у нас и по документи се води, че е на 17 години. Около 22 часа в понеделник Мохамед Исмаил е бил причакан в засада на улица „Добротич“ в столичния квартал „Красна поляна“.

Сириецът е бил в компанията на сънародника си Адел Али, когато килърите са открили стрелба. Нападателите са били двама, облечени с тъмни дрехи с качулки и популярните в последните години медицински маски. Описание на нападателите е дал 35-годишният Адел, който в показанията си твърди, че са ниски на ръст, около 170 см и допуска, че са техни сънародници от Сирия.

Застреляният е починал на място, а екипите на Спешна помощ само констатирали смъртта му. Очевидецът, с когото МВР продължава работа, твърди, че е успял да отскочи встрани и да избяга, което го е спасило. Според показанията му той не е бил мишена и това също е допринесло да опази живота си.

Полицията работи по различни версии за убийството. Една от тях е скандал за пари, свързан с трафик на мигранти. По неофициална информация Мохамед е прибирал по 4000 евро от бежанец, за да уреди прехвърлянето му през българска територия към Западна Европа. Не е ясно дали парите е прибирал изцяло за себе си, или е трябвало да дели, което е възможна причина за покушението му.

Мястото е добре избрано от килърите, до него има все още необитаем блок, строеж и изоставена стара къща.

В най-близкия жилищен блок хората твърдят, че не са видели нищо и в първия момент помислили, че младежи хвърлят пиратки.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.