Убийството на Денди ще бъде разкрито след ексхумацията?

0

Близките на покойния писател, столичен бохем и ексцентрик Любомир Милчев – Денди, който си отиде при неизяснени и досега обстоятелства в края на март м.г., ще бъде разкрито. Това пророкува БГ астролог от Пловдив. Красимир Куртев е бил личният „звездоброец“ на Денди, чували са се всеки ден, твърди „гуруто“. За основа на неговата оптимистична прогноза служи желанието на близките на Милчев да се извърши ексхумация на тленните му останки.

Въпреки че досъдебното производство по трагичния случай бе закрито преди около месец със заключението, че смъртта на Денди не е предизвикана от насилствени действия, големите въпросителни остават. Посочва ги най-близката приживе приятелка на светския наблюдател – царистката Йоана Савова, която сподели, че е очаквала Денди да й направи предложение за брак. По думите й на фаталната дата 16 февруари 2022 г. Любомир е имал късния следобед две срещи в заведения в столичната градинка на „Кристал“. „В едното заведение се е срещнал със своя издател Атанас Кръстанов, а после в другото с някакъв мъж, който обаче нито свидетелите, нито персоналът на заведението успяха да разпознаят“, твърди Савова.

„Има записи от камерите, на които се вижда как този мъж влиза в заведението и води на каишка кучето на Денди – Хининус. Но аз не го познавам. Никой не можа да отговори кой е този човек“, разказа царистката. Тя обаче предполага, че установяването на самоличността на тайнствения компаньон на Денди в заведението е основният ключ към разкриването на неговата смърт. „Сестрите на Денди бяха в шок, когато им съобщиха да отидат да вземат дрехите му. Защото той бе намерен в квартирата, където живееше с приятеля си Кристофър, само по слипове. Едва ли се е прибрал така вкъщи“, разкрива още неговата близка приятелка.

Столичният диджей и майстор на пърформансите Ивайло Иванов, който е ключов свидетел в досъдебното производство за кончината на ерудита, доверява, че е видял Денди в късните часове на 16 февруари, паднал на земята в градинката на столичната църква „Свети Георги“, пише BGdnes. „По главата му имаше кръв. Помогнахме му с моите познати да стане. Той ми подаде визитката си и каза да му се обадя“, описва последните земни мигове на оригинала Иванов. След като стана ясно, че „случаят е приключен, забравете“, той коментира, че според него в неразкриването му са намесени „политически мотиви“.

Личният астролог на Денди – Красимир Куртев, наскоро хвърли бомбата, че е разговарял с него по телефона само 4 часа преди трагедията. „Беше много притеснен. Сподели ми, че го заплашват с убийство“, каза Куртев. Неговата преценка е, че Денди приживе е бил неоценен. „Така си отиде, непризнат. А беше невероятен капацитет и интелектуалец“, скърби майсторът на „звездните карти“.

„Шаманът“ от Града на тепетата добавя, че винаги е предупреждавал Денди за опасностите, които го дебнат. Така направил и два дни преди трагичния инцидент. А още по-рано Куртев дал съвет на Милчев „да се отдалечи от София“. „И той ме послуша, но не напълно, щом пак се върна. Известно време живяха в провинцията при родителите на Кристофър, после двамата пътуваха из Франция, бяха и някъде във Варненско или Варна“, сподели „звездоброецът“. Той си спомня, че с Денди неведнъж са се случвали дребни инциденти по столичните улици. „Дърпали са го за ревера, удряли са му шамари, но никой не вярваше, че ще посегнат на живота му“, твърди Красимир Куртев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.