Убийци на пътя! 14 пияни и 19 дрогирани шофьори заловиха само за ден

0

14 шофьори, употребили алкохол и 19 водачи под въздействие на наркотици установи Министерството на вътрешните работи при специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Акцията започна през юли 2022 г., след като Георги Семерджиев уби две момичета – на 22 и 26 години, на бул. „Черни връх“ в София. По-късно стана ясно, че в кръвта му са установени три вида наркотици. 

Извършен е контрол на 10 981 водачи и пътници. Съставени са 2252 фиша и 626 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 14 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима – с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 19 водачи, а петима са отказали да бъдат тествани.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.