Убиецът с поршето Димитър Любенов излязъл на свобода още преди 3 месеца

0

Поставиха електронна гривна на джигита, убил дрогиран и пиян французин на Околовръстното шосе, за да не духне от България

Пияният и дрогиран пътен рецидивист Димитър Любенов, който през септември 2022 г. се вряза със скорост от близо 200 км/ч. с баровското си возило „Порше Панамера“ в автомобил, шофиран от французина Лоран Пети на Околовръстното шосе и вследствие на жестокия удар уби на място чужденеца и рани тежко 62-годишната му спътничка, е бил пуснат тайно от затвора не в началото на тази седмица, както беше обявено официално, а още преди три месеца.

В понеделник Апелативния съд освободи окончателно под домашен арест 40-годишния джигит, а дни по-късно Любенов отново цъфна в съда, за да свидетелства срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински. Ченгетата са обвиняеми по друго дело, тъй като спрели поршето на Любенов минути преди смъртоносната катастрофа на Околовръстното шосе, но вместо да арестуват водача за шофиране под въздействието на дрога и алкохол, взели подкуп от 200 лева, за да го ескортират с полицейската патрулка до дома му.
Полицаите са станали свидетели на зверската катастрофа, предизвикана от Митко Панамерата на 25 септември 2022 г., но вместо да помогнат на берящия душа французин и тежко ранената му спътнички, избягали от местопроизшествието. Впоследствие

Любенов предаде корумпираните ченгета,

за да облекчи положението си. Мотивът на наглия джигит е, че ако полицаите са изпълнявали съвестно задълженията си, те са щели да го арестуват и така нямало да се стигне до смъртоносната катастрофа минути по-късно. Съдебният процес срещу полицаите, в който трябваше да свидетелства и Димитър Любенов обаче беше отложен заради отсъствието на съдебен заседател. В кулоарите на съда 40-годишния пътен убиец за първи път говори пред журналисти за предизвиканата от него смъртоносна катастрофа, като я определи като „нелеп инцидент“. Любенов обаче отказа да отговоря на въпроси, свързани с откритите алкохол и дрога в кръвта му, заради което той е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл и го грози присъда от 20 години затвор. В хода на разследването бяха събрани доказателства, че пътния убиец е управлявал Поршето след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта му от 1,73 промила.
Въпреки тежкото провинение и угрозата да лежи 20 години в затвора, Димитър Любенов е бил

пуснат тайно на свобода още преди 3 месеца,

свидетелстват пред „Уикенд“ обитатели на Централния затвор в София, където джигитът беше въдворен през есента на 2022 г. Според думите им, 40-годишния пътен рецидивист съумял да умилостиви и прокуратурата и съда, като това не се случило заради хубавите му очи. За да не бъде предизвикана гневна реакция в обществото и за да не се изкаже отново френския посланик с констатация за „гнили ябълки“ в съдебната система обаче, пускането на Любенов на свобода било запазено в тайна.
„От съда решиха да го пуснат официално под домашен арест, тъй като в последно време Димитър Любенов често е бил забелязван да пирува на обществени места, и то без да му бъде поставена електронна гривна на крака. За да избегнат медийно разкритие за тайната свобода на пътния убиец Любенов, а и за да осуетят възможността той

да организира бягството си от България,

магистратите решиха да официализират излизането му от ареста със съдебно решение“, разкрива източник на „Уикенд“.
40-годишния Димитър Любенов има обемисто досие на пътен нарушител – има над 35 фиша, като близо 30 от тях са електронни за превишена скорост. Баровецът с поршето е взел книжка през 2002 г. и до 2009 г. е бил засечен за 5 нарушения. От 2012 до 2021 г. имал 23 електрони фиша за превишена скорост. През януари 2022 г. полицейски патрул го спира и глобява, защото няма предпазен колан. Тогава му връчват и още 6 електронни фиша за 1250 лв. Средно налаганите му глоби са между 400 и 600 лева, което означава, че нарушенията му са за превишения на скоростта от 41 и от 50 км/ч над разрешената в участъка, на който е засечен, става известно от справка на КАТ.
Както „Уикенд“ разкри още преди година и половина, в нощта преди смъртоносната катастрофа Димитър Любенов се е наливал с уиски и е

шмъркал кокаин до 3 часа след полунощ

в лъскавия столичен ресторант „Кастело ди Сан Марино“ в баровския столичен квартал „Бояна“. През последните месеци преди да убие французина Пети със скорост от 200 км/ч., Любенов бил чест посетител в тузарското заведение заради интимната си връзка със засукана сервитьорка. Очевидци твърдят, че преди Любенов да се качи в спортния си автомобил, той изшмъркал 2 грама кокаин и изпил почти цяла бутилка „Джони Уокър“ – черен етикет в компанията на любовницата си.
Бизнесменът – пътен рецидивист официално е женен за столична фризьорка, която в миналото е имала брак с мастит столичен наркобос, който обаче я зарязал заради популярна плеймейтка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.