Убиецът край Пловдив абсолютен рецидивист – с 30 акта и 23 фиша

0

Абсолютен пътен рецидивист се оказва бизнесменът, който уби с BMW-то си двама младежи край Пловдив, съобщава Plovdiv24.bg. Аднан Юсеинов има регистрирани 53 нарушения на закона за движение по пътищата – 30 акта и 23 фиша.

Глобите са за най-различни нарушения – превишена скорост, навлизане в насрещното, неизпълняване на полицейско разпореждане, неправилно преминаване на прелез.

Два пъти му е била отнемана книжката, като едва два месеца преди фаталния удар му е била възстановена.

Преди да връхлети таксито, Юсеинов блъска със 156 км/ч друга кола – отново на пътя Пловдив – Първомай при разрешени 90. По чудо баща и малко дете оцеляват без сериозни наранявания. Но малко след това се забива челно в таксито със 135 километра в час.

Днес в съдебната зала Аднан Юсеинов заяви, че „съжалява, срамува се, извинява се на близките“. Той обясни, че има огромна вина и че бързал да покаже мостри в Пловдив и закъснявал, което по думите му е причина, но не го оправдава.

Юсеинов е привлечен като обвиняем за това, че е по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – Сурай Расим, на 31 г., и Салиф Тефик, на 33 г.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.