Турне: Прокурорският син ще бъде съден и в Сливница

0

Синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил, ще бъде съден и в Сливница за нанесен побой и закана с убийство, пише lex.bg.

Това става ясно от определение на Върховния касационен съд (ВКС), който реши, че съдът в Сливница трябва да гледа поредното дело срещу Михайлов.

Става дума за случай от 12 май миналата година, когато Васил Михайлов нападнал 24-годишен мъж до детска площадка в Перник, заплашил, че ще го убие и му нанесъл удари в главата. През февруари прокуратурата внесе поредния обвинителен акт срещу него в районния съд в Перник, но всички съдии там отново се отведоха, защото бащата на Михайлов е окръжен прокурор в града и това поражда съмнения в безпристрастността им . Така делото стигна до ВКС, който прие, че районният съд в Сливница е от най-близките до Перник, а в същото време е извън съдебния район на Окръжен съд Перник и прати делото там.

Съдиите в Перник се отведоха и от първото дело срещу Васил Михайлов за нанесени телесни повреди на петима души, хулиганство и закана с убийство, което беше пратено от ВКС в Софийския районен съд (СРС). По това дело имаше отводи и на съдии от СРС, но аргументите им бяха свързани с евентуални нарушения на случайното разпределение на делото между съдиите. В крайна сметка то беше поето от съдия Марина Манолова, която проведе разпоредително заседание на 10 април, не видя съществени нарушения, които да налагат връщане на обвинителния акт на прокуратурата и насрочи делото за 9 май, когато трябва да бъдат разпитани четирима свидетели.

Васил Михайлов беше подсъдим за нанесена телесна повреда и в районния съд в Бургас. Миналата седмица той се призна за виновен и се споразумя с прокуратурата за година и половина пробация, която включва и 100 часа безвъзмезден труд. Ставаше дума за случай от лятото на 2021 г. в Созопол, когато Михайлов ударил в лицето непознат млад мъж след възникнал преди това скандал между две компании. Михайлов нападнал двама души, като единият опитал да защити приятеля си, но получил силен удар в лицето, след който претърпял няколко операции.

Делата срещу сина на пернишкия прокурор започнаха през лятото на миналата година, когато той беше задържан, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов.

Тогава се разбра, че задържаният е син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, който след това напусна ръководната си длъжност, но остана на работа в прокуратурата, въпреки призива на главния прокурор Иван Гешев да напусне. Самият Бисер Михайлов преди 13 години беше задържан и разследван за лихварство, но обвиненията не бяха доказани и той се върна на работа в прокуратурата, а преди 5 години беше кандидат за окръжен прокурор на Перник.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.